Informasjon om Grendehuset

Grendehuset er et felleshus for Sølvsmiekvartalet. Fra gammelt av fungerte huset blant annet som stall, smie og verksted, noe som var vanlig i småhusbebyggelsen i bakgårdene på Grünerløkka. Kommunen ville egentlig rive Grendehuset på 1980-tallet, men gullsmed Wilson, som hadde verksted vegg i vegg, og Arve Nordstrand, en primus motor i arbeidet med fellesområdet, var sentrale i arbeidet for å bevare huset.

I dag leies Grendehuset ut både til beboere i kvartalet og til andre. Det brukes til alt fra fester, barnebursdager, konfirmasjoner, kurs og møter i 1. etasje til overnatting i 2. etasje. Inntektene fra utleie går til Sølvsmiekvartalet velforening, som har ansvaret for å forvalte Grendehuset og fellesområdet i bakgården.

1. etasje

Det er plass til bordoppstilling og dekketøy til 20-25 gjester. Det er kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin, kaffetrakter, vannkoker og toalett.

2. etasje

Her er det en dobbeltseng, sovesofa og oppblåsbare senger, samt 4 dyner og puter. Sengesett og håndklær må leietaker selv ta med. Leietakere kan benytte toalettet i 1. etasje (det finnes ikke dusj).

Uteområdet

Utenfor Grendehuset er det en platting med to bord- og benkegrupper. Det er sitteplass til 12-16 personer.

Reserver